• Vandaag 14 mei
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Livestream

Met een actueel overzicht van voetbal dat je live online kunt streamen. Wat live stream is en hoe dat werkt vind je op deze pagina.

  • Vandaag 14 mei
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Livestream – Uitleg over de betekenis van een livestream

 

Livestream is de aanduiding voor een rechtstreekse verbinding tussen je televisie, computer, tablet of smartphone en een evenement. 

Dankzij een livestream hoef je niet aanwezig te zijn in een stadion om voetbalwedstrijden te kunnen zien. Het tot stand brengen van een livestream verloopt via een internetverbinding. Zonder werkend internet is er geen mogelijkheid tot het bekijken en beluisteren van een livestream.

Voetbal Vandaag begeleidt je naar de juiste livestream

 

De tijd van de papieren televisiegids ligt al lang en breed achter ons. Tegenwoordig vind je het complete voetbalprogramma op het internet. Bij Voetbal Vandaag bestaat de tv gids uit een overzicht van wedstrijden die vandaag, morgen en binnen een tijdsbestek van zeven dagen gespeeld worden.

Categoriseren brengt veel voordelen met zich mee. Zo ligt de focus bij Voetbal Vandaag volledig op jou, wat zoveel betekent als…

<!– Lees meer –>

dat je niet wordt afgeleid door pop-ups, tussendoor fietsende reclamespotjes en levensgrote banners. Jij bezoekt de tv gids voor het voetbalprogramma en dat krijg je in een oogopslag te zien. 

Omdat er veel verschillende wedstrijden in een groot aantal voetbalcompetities en toernooien worden afgewerkt, is overzicht houden belangrijk. Voetbal Vandaag creëert dit voor je door het inbouwen van een filter. Hiermee kun je zoeken op competitie en aanvangstijdstip.

Zodra je de wedstrijd waarnaar je op zoek bent hebt gevonden, staat er aan de rechterzijde een logo. Dit is het logo van de zender waarop het duel te bekijken is. Op deze zender kun je dus ook terecht voor een livestream.

Wedden | Hoe sommigen winnen met wedden maar jij niet image-left

Een voetbal-livestream bekijken kan op deze zenders

 

Iedere televisiezender heeft kijkcijfers als doel. Je kunt nog zulke mooie programma’s maken, zonder kijkers schiet het niet op.

Voetbal is verreweg volkssport nummer één in ons land. Dat heeft als gevolg dat veel televisiezenders de rechten van bepaalde competities in hun pakket willen hebben zitten. Het verwerven van deze rechten stelt hen in staat om een livestream aan te bieden. Daaruit komen dan (hopelijk) weer hogere kijkcijfers voort.

In Nederland bestaat er geen zender die alle rechten uit alle mogelijke competities in beheer heeft. Je kunt dus op verschillende zenders kijken naar voetbal vanavond. In onderstaand overzicht zie je precies welke zender nu precies wat mogen aanbieden.

Unit | Wat is een Unit bij Voetbalwedden en hoe pas je die toe

NPO 1 & 3

NPO 1 en NPO 3 zijn het aangewezen kanaal voor EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal.

RTL 7

Op RTL 7 kun je terecht voor de UEFA Europa League. Op donderdagen worden er voor- en nabeschouwingen uitgezonden als voorproefje van twee wedstrijden die om 18.55 uur en 21.00 uur. 

Vanaf het seizoen 2021/2022 kun je bij RTL 7 ook terecht voor wedstrijden uit de Champions League. De zender heeft deze rechten voor drie jaar bemachtigd.

SBS6, Veronica, NET 5

De rechten van wedstrijden uit de UEFA Champions League zijn sinds 2014 in handen van SBS6, maar verhuizen per het seizoen 2021/2022 dus naar RTL 7. 

Omgekeerd krijgen de drie zenders de rechten van de UEFA Europa League en de gloednieuwe Europa Conference League.

Eurosport 1

Bij Eurosport kun je tenminste tot 2022 genieten van een streams uit de Franse Ligue 1 en de Italiaanse Serie A. Daarnaast kun je voetbal kijken uit het Franse bekertoernooi Coupe de la Ligue en de Britse Emirates Cup.

Ziggo Kanaal 14

Ziggo klanten kunnen gratis voetbal kijken op het open kanaal 14. Hier zijn geselecteerde wedstrijden uit buitenlandse competities als de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A en de Portugese Primeira Liga middels een livestream te zien.

Ziggo Sport Totaal

Premier League, Serie A en La Liga; Ziggo Sport Totaal heeft het allemaal. Op zes kanalen kun je live wedstrijden, goals en hoogtepunten volgen van de Champions League middels een schakelprogramma.

De kers op de taart zijn het Spaans bekertoernooi Copa del Rey en de Britse FA Cup en League Cup.

ESPN Eredivisie

Elke livestream van wedstrijden uit de Eredivisie is exclusief voorbehouden aan de ESPN-zenders 1, 2 en 3. Bij de de opvolger van Fox Sports kun je voetbal kijken van eigen bodem op drie kanalen. Naast de Eredivisie verzorgt ESPN eveneens een livestream van wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

ESPN International

Voor voetbalwedstrijden uit de Duitse Bundesliga en UEFA Europa League is ESPN International de zender.  Uitzendingen zijn te zien op de kanalen 4, 5 en 6.

Wie een virtuele tour wil naar de Verenigde Staten en Zuid-Amerika, kan opgelucht ademhalen met competitievoetbal uit de MLS en de bekertoernooien Copa Libertadores en Copa Sudamericana.

Waarom een legale livestream een uitstekend idee is

 

Als gevolg van de opkomst van internet in combinatie met een soms overvolle voetbalkalender, is het aantal websites dat illegale streams aanbiedt als paddenstoelen uit de grond geschoten. Als je bij jezelf ten rade gaat over de voordelen van een illegale livestream, dan is er eigenlijk maar een voordeel te noemen dat niet te ontkennen valt: het is gratis.

Nadelen zijn daarentegen oververtegenwoordigd. Buiten dat het bekijken van een illegale stream strafbaar is, is het vinden van een website met de juiste livestream geen eenvoudige opgave. Slaag je daar toch in, dan….

<!– Lees meer –>

moet je afwachten wat je voorgeschoteld krijgt.

Zaken die irritatie kunnen opwekken zijn dingen als een een vertraging in de livestream, het beeld en geluid dat niet gelijk loopt, een buitenlands sprekende commentator die je niet verstaat en advertentiemateriaal in de vorm van pop-ups en banners. Het grootste nadeel zit hem echter in de mogelijke schade voor je computer, doordat een illegale livestream vaak vol zit met virussen.

Bovenstaande zaken zijn niet van toepassing bij het bekijken van een legale livestream, welke je kunt vinden via je tv-provider. Natuurlijk, bij een livestream op bijvoorbeeld ESPN of Ziggo komen er kosten bij kijken. Dat is zonder meer waar. Echter kijk je voor een maandelijks bedrag dat varieert tussen €7,50 en  €17,95 elke livestream die je maar wil. Zonder nadelen en dus ook zonder zorgen.

Voor het in orde maken van een abonnement kun je terecht bij je tv-provider. Zij informeren je direct over de opties qua pakketten en de bijbehorende prijs. Houd trouwens altijd acties in de gaten. Soms kun je profiteren van een aanbod waarbij de abonnementsprijs tijdens een aantal maanden lager ligt, of is het zelfs mogelijk om een bepaalde periode helemaal gratis te bekijken.

Je mist niets meer, zelfs niet wanneer je iets mist

 

Een livestream missen kan altijd gebeuren, tenzij je beschikt over meerdere apparaten en letterlijk alles tegelijk kijkt. Daarom is het fijn te weten dat je in veel, zoniet alle, gevallen een livestream kunt terugkijken. Alle tv-providers, uitzonderingen daargelaten, beschikken tegenwoordig over een zogeheten terugkijkfunctie op televisie, computer, tablet en smartphone.

Voor het terugkijken op televisie hoef je verder niets te downloaden. Dat is wel zo op een mobiel apparaat. Hierbij gaat het om een applicatie die voor Apple-gebruikers te downloaden is de App Store. Mensen die gebruikmaken van een toestel dat Android als besturingssysteem heeft, kunnen de applicatie van hun tv-provider downloaden via Google Play.

Tot slot is het zo dat je een livestream alleen kunt terugkijken wanneer de uitzending voorzien is van een ‘replay-icoon’. Staat dit icoon niet naast de uitzending, dan is het niet mogelijk om terug te kijken.

 

Odd Even | Wat is wedden op Odd Even bij Voetbalwedden image-left