• Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Livestream football

Actuele informatie voor wie livestream football gebruikt om in Google streams te vinden van voetbalwedstrijden

  • Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Livestream football – Uitleg over een livestream football

 

Livestream football is een Britse vertaling van livestream voetbal en wordt gebruikt voor het aanduiden van een rechtstreekse uitzending van een voetbalwedstrijd. Dit is normaliter van toepassing op een duel uit een buitenlandse competitie. In de tv gids van Voetbal Vandaag vind je voetbalwedstrijden die vandaag, morgen en de gehele week op het programma staan. Je kunt zoeken op een specifiek duel door het toepassen van een filter.

Voetbal Vandaag plaatst het logo van de zender waarop de wedstrijd van je keuze te bekijken is in een blok, aan de rechterkant naast de wedstrijd.

Zoekresultaten te over bij het invoeren van livestream football

 

Vooropgesteld is het niet altijd zo dat een livestream football betrekking heeft op een buitenlandse wedstrijd. Bij het zoeken naar een livestream football worden er namelijk websites getoont die streams aanbieden.

Het overgrote deel hiervan heeft, behalve het presenteren van Nederlandse wedstrijden, verder geen link met ons land. Als gevolg van het speuren naar een livestream football, krijg je bij zoekmachine Google letterlijk honderden resultaten. De kans is enorm klein dat je direct vindt waarnaar je op zoek bent.

Dit is eens te meer een reden om de tv gids van Voetbal Vandaag te bekijken. Naast overzicht krijg je verder geen irritante pop-ups en ander soort advertentiemateriaal op je beeldscherm.

voetbal vanavond image-left

Een illegale livestream football brengt veel nadelen mee

 

Nadat je op de hoogte bent van de zender, maak je voor jezelf de keuze om de livestream football legaal of illegaal te bekijken.

Dit klinkt misschien erg vreemd, maar tussen die honderden zoekresultaten zitten meer websites die illegale streams aanbieden dan zenders waar je legaal een livestream football kunt afnemen…

<!– Lees meer –>

Als je daar wat dieper over nadenkt, is dat vrij logisch. Zenders betalen namelijk een enorm hoog bedrag voor de uitzendrechten van een bepaalde periode. Het is uiteraard niet mogelijk om die rechten aan meerdere partijen te verkopen.

Als gevolg daarvan circuleert er dus een hoop piraterij; websites die ondanks dat het verboden is, toch een graantje willen meepikken. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit strafbaar is voor zowel verspreider als kijker.

Daarnaast gaat het bekijken van een illegale livestream football vaak verre van vlekkeloos. De eerste horde is het überhaupt vinden van een stream. Wanneer dat gelukt is, moet je hopen dat je het beeld niet hapert of blokkerig is. Het is trouwens enorm vervelend als de stream opeens uitvalt tijdens een veelbelovende aanval. 

Sommige voetballiefhebbers kijken alleen als ‘El Sierd’ alias Sierd de Vos als commentator aangesteld is. Een stream uit bijvoorbeeld Rusland zal vermoedelijk geen Nederlander in dienst hebben om sappige anekdotes te vertellen over bepaalde spelers. 

voetbal op tv redding door keeper

Legale football streams zijn letterlijk overal te vinden

 

Alle bovengenoemde nadelen van een illegale livestream football, kun je stuk voor stuk wegstrepen bij een stream die verzorgt wordt door de rechtmatige eigenaar. Het geeft een oase van rust om te kijken naar kwaliteit op je beeldscherm.Het is tegelijkertijd veel gemakkelijker om een legale livestream football te vinden.

Om te weten op welke zender je de livestream kunt vinden van de wedstrijd die je wil bekijken, raadpleeg je allereerst de tv gids van Voetbal Vandaag.

Daar kom je in een split second te weten of de livestream football gratis te bekijken is, of dat deze achter een betaalmuur schuilt. De Nederlandse zenders die football streams aanbieden in het basispakket zijn:

⚽ NPO 1

⚽ NPO 3

⚽ SBS6

⚽ RTL 7

⚽ Veronica

⚽ NET 5

 

Natuurlijk zijn er ook buitenlandse zenders die zo nu en dan voetbalwedstrijden live uitzenden. Een opsomming hiervan zou de lijst wel erg lang maken.

Mocht je een wedstrijd willen bekijken waarvan de livestream wordt verzorgd door een buitenlandse zender, dan kun je bij je tv-provider navragen of de zender gratis te bekijken is.

Hoe het bekijken van een football stream op een mobiel apparaat werkt

 

Ervan uitgaande dat je de stream in dit geval gaat bekijken op een draagbaar apparaat zoals een computer, tablet of smartphone, bestaat er een stappenplan. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld een football livestream PSV te bekijken zonder dat je daar een applicatie voor download. Het gaat hierbij om de app van je tv-provider. 

Vervolgens is er een onderscheid tussen gratis football live streams en streams waarvoor je moet betalen in de vorm van een losse wedstrijd, dagpas of maandabonnement. Als het goed is ben je hier al van op de hoogte voordat je gaat kijken.

Een gratis stream is mooi meegenomen. Je selecteert de zender in de applicatie en de pret kan beginnen. Het kijken naar een betaalde stream duurt wanneer je nog geen overeenkomst hebt, helaas iets langer. Log dus niet een minuut voor de aftrap in, maar zorg dat je goed voorbereid aan de wedstrijd kunt beginnen. Hopelijk net zoals de spelers van je favoriete team.