• Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Livestream Voetbal

Met een actueel overzicht van de in Nederland uitgezonden competities. Kijk naar voetbal via een livestream.

  • Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Livestream voetbal: De definitie van een livestream voetbal 

 

Een livestream voetbal is een rechtstreekse uitzending van een voetbalwedstrijd. Dit is mogelijk op alle apparaten die gebruikmaken van internet zoals digitale televisie, een computer, een tablet en een smartphone.

De tv gids van Voetbal Vandaag is de kortste weg naar een livestream voetbal. In het overzicht kun je middels een filter zoeken op competitie en aanvangstijdstip. Vervolgens zie je aan de rechterkant van het duel het logo staan van de zender waarop je de livestream kunt bekijken. Bij Voetbal Vandaag zijn dus geen directe livestreams te vinden.

Kijken naar een livestream voetbal via een draagbaar apparaat

 

Het is dus mogelijk om live naar een voetbalwedstrijd te kijken op je (digitale) televisie. Anno tegenwoordig is de smartphone voor een steeds groter wordende groep echter onafscheidelijk. Dat heeft tot gevolg dat tv-providers hier handig op inspelen met het lanceren van mobiele applicaties waarop je voetbal kunt kijken.

Om dit te kunnen doen is het downloaden van die applicatie vereist. Afhankelijk van het besturingssysteem kom je vaak uit bij de App Store (Apple) of Google Play (Android). De laatste te nemen stap is het selecteren van het kanaal waarop een live voetbal wordt uitgezonden van de wedstrijd die je wilt bekijken.

 image-left

Hoeveel kost het kijken naar een live voetbalwedstrijd

 

Het is een misvatting dat er voor een livestream voetbal altijd betaald moet worden. In veel gevallen kun je namelijk gewoon voetbalwedstrijden kijken op de zenders die in het basispakket zijn opgenomen bij je tv-provider.

Dit geldt in ieder geval voor de zenders…

<!– Lees meer –>

⚽ NPO 1

⚽ NPO 3

⚽ SBS6

⚽ RTL

⚽ Veronica

⚽ NET5

⚽ Eurosport 1

⚽ Het open net van ESPN

⚽ Het open net van Ziggo

Hier is elke livestream voetbal geheel kosteloos. De consequentie daarvan is dat je zelf niet kunt kiezen wat er uitgezonden wordt. Wanneer je op zoek bent naar een livestream voetbal van je favoriete club die niet op het uitzendprogramma staat, ben je aangewezen op een betaalzender. Hier kun je wel zelf bepalen wat je wil zien. 

Twee zenders waarvoor in ieder geval betaalt moet worden (buiten het open net om) zijn ESPN en Ziggo. 

ESPN is de partij die de uitzendrechten van al het professionele voetbal uit deze competities minimaal tot 2025 in handen heeft. Daarnaast hebben zij ook een gedeelte aan internationaal voetbal zoals de Bundesliga.

Concurrent Ziggo is niet gemachtigd om voetbal van Nederlandse bodem aan te bieden. Bij hen vind je dus enkel een livestream voetbal uit buitenlandse competities en wedstrijden uit de UEFA Europa League.

Voor de aanschaf van een losse wedstrijd, dagpas of maandabonnement kun je contact opnemen met je tv-provider. Uit onderzoek blijkt dat elke tv-provider een ander bedrag in rekening brengt voor een contractuele overeenkomst. De bedragen variëren van €7,50 tot €17,95. Dat is in het duurste geval zo’n €0,57 per dag.

voetbal op tv redding door keeper

Voetbal kijken met een illegale livestream: Goed of slecht plan

 

Het kan zijn dat je maximaal €0,57 per dag een veel te hoog bedrag vindt voor een livestream voetbal. Veel mensen willen immers graag geld besparen en dat is toe te juichen. Als voetballiefhebber kun je jezelf echter de vraag stellen of dit echt iets is waarop je moet willen bezuinigen.

Kom je uiteindelijk toch tot die conclusie, dan lonkt het illegale circuit waar bijvoorbeeld een livestream Ajax vinden niet heel erg moeilijk is. Alleen, je krijgt in de meeste gevallen niet dezelfde kwaliteit die je krijgt als je er voor betaalt. Er zijn nog een aantal nare bijkomstigheden.

Denk aan een vertraging in een livestream, het beeld en geluid dat niet gelijk loopt, een buitenlands sprekende commentator die je niet verstaat en advertentiemateriaal in de vorm van pop-ups en banners. Het grootste nadeel zit hem echter in de mogelijke schade voor je computer, doordat een illegale livestream vaak vol zit met virussen.

Bovenstaande situaties kun je een voor een uitsluiten bij het kijken naar een legale livestream. Veel kijkplezier gewenst.