• Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal kijken

Alle wedstrijden van vandaag, vanavond, morgen en deze week in een overzicht. Een complete en actuele tv gids om altijd en overal voetbal te kijken.

  • Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal kijken – Vandaag naar voetbal kijken op tv

 

Voetbal kijken kun je alleen doen, maar geeft in gezelschap van vrienden/familie een extra dimensie aan volkssport nummer één in Nederland.

Wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie en Europese topcompetities volgen elkaar  in hoog tempo op, met name in het weekend. In de TV Gids van Voetbal Vandaag staan de te spelen duels van vandaag, morgen en de gehele week gerangschikt in een duidelijk overzicht. De ingebouwde filter kun je instellen op competities en aanvangstijden. Dat wordt een hele week voetbal kijken!

Op welke tv zenders kan je voetbal kijken in Nederland?

             

Vooropgesteld kun je in Nederland op maar liefst twintig TV-zenders (live) voetbal kijken. Onderscheid wordt gemaakt op basis van twee aspecten, namelijk zenders uit het televisie-basispakket en zender-toevoegingen in abonnementsvorm. Zenders waarop voetbal kijken kan vanuit het basispakket:

⚽ NPO 1

⚽ NPO 3

⚽ RTL 7

⚽ SBS6

⚽ Veronica

⚽ NET 5

⚽ Eurosport 1

⚽ Ziggo Sport kanaal 14 (open kanaal)

 

Zenders waarvoor eenmalig of periodiek een bepaald bedrag betaald moet worden voor het kijken van voetbal:

⚽ ESPN Eredivisie (3 kanalen)

⚽ ESPN International (3 kanalen)

⚽ Ziggo Sport Totaal (6 kanalen)

 

Met zoveel verschillende zenders kun je dus vaak voetbal kijken.. De vraag is natuurlijk waar je moet zijn voor de wedstrijd die je wil zien. Het antwoord daarop is de TV Gids van Voetbal Vandaag, waar je de ingebouwde filter-optie kunt gebruiken om te zoeken op competitie en aanvangstijdstip. 

Nóg handiger is dat Voetbal Vandaag zenderlogo’s toevoegt aan de rechterzijde van wedstrijden. Daardoor weet je direct op welke zender je de wedstrijd kunt bekijken.  Om het makkelijk voor je te maken zie je hieronder wat er in het algemeen te zien is op elke zender. 

 

NPO 1 en NPO 3

De NOS verzorgt op NPO 1 samenvattingen van Eredivisiewedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondagavond (de klassieke 19.00 uur bord op schoot-tijd). Daarnaast is op NPO 1 of NPO 3 het aangewezen kanaal voor live EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal.

RTL 7

Op RTL 7 kun je voetbal kijken uit de UEFA Europa League. Op donderdagen worden er voor- en nabeschouwingen uitgezonden als voorproefje van twee wedstrijden die om 18.55 uur en 21.00 uur. 

Vanaf het seizoen 2021/2022 kun je bij RTL 7 ook voetbal kijken uit de Champions League. De zender heeft deze rechten voor drie jaar bemachtigd.

SBS6, Veronica, NET 5

De rechten van live uitzendingen op dinsdag en woensdag van wedstrijden uit de UEFA Champions League zijn sinds 2014 in handen van SBS6, maar verhuizen per het seizoen 2021/2022 dus naar RTL 7. 

Omgekeerd krijgen de drie zenders de rechten van de UEFA Europa League en de gloednieuwe Europa Conference League. Op Veronica is het karakteristieke Veronica Inside op maandagen en vrijdagen te zien om 20.30 uur.

Eurosport 1

Bij Eurosport kun je tenminste tot 2022 genieten van live voetbal uit de Franse Ligue 1 en de Italiaanse Serie A. Daarnaast kun je voetbal kijken uit het Franse bekertoernooi Coupe de la Ligue en de Emirates Cup.

Ziggo Kanaal 14

Ziggo klanten kunnen gratis voetbal kijken op het open kanaal 14. Hier zijn geselecteerde wedstrijden uit buitenlandse competities als de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A en de Portugese Primeira Liga te zien.

Ziggo Sport Totaal

Premier League, Serie A en La Liga; Ziggo Sport Totaal heeft het allemaal. Op zes kanalen kun je live wedstrijden, goals en hoogtepunten volgen van de Champions League middels schakelprogramma.

De kers op de taart zijn het Spaanse bekertoernooi Copa del Rey en de Britse FA Cup en League Cup.

ESPN Eredivisie

Live uitzendingen van Eredivisie wedstrijden zijn exclusief voorbehouden aan de ESPN-zenders 1, 2 en 3. Bij de de opvolger van Fox Sports kun je voetbal kijken van eigen bodem op drie kanalen. Naast de Eredivisie zendt ESPN eveneens wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal uit.

ESPN International

Voetbalwedstrijden uit de Duitse Bundesliga en UEFA Europa League zijn het kindje van ESPN International. Je kunt hiervoor terecht op de kanalen 4, 5 en 6.

Wie een virtuele tour wil naar de Verenigde Staten en Zuid-Amerika, kan opgelucht ademhalen met competitievoetbal uit de MLS en de bekertoernooien Copa Libertadores en Copa Sudamericana.

Hoe kijken Nederlanders naar voetbal, op tv of via livestream

 

De Stichting Kijkonderzoek (SKO) heeft over het jaar 2018 becijferd dat van de in totaal 7.858.000 Nederlandse huishoudens:

95.9% één of meerdere TV-toestellen in gebruik had.

93.7% in het bezit was van minimaal één computer.

92.7% de beschikking had over internet via een computer.

46.5% toegang tot internet had via een TV-toestel.

Hieruit kun je een aantal conclusies trekken. Allereerst dat nagenoeg elk huishouden in Nederland over tenminste één televisietoestel en/of computer beschikt. Ten tweede dat 92.7% van de huishoudens op internet kan middels een computer die bij  93.7% in de woning staat. Voetbal kijken via een livestream is dus goed mogelijk.

De laatste en meest relevante conclusie is dat voetbal kijken per televisie, computer, tablet en smartphone kan. Bij mobiele apparaten werkt dat via een voetbal livestream, dus via een internetverbinding. Het onderzoek van SKO rept met geen woord over het aantal huishoudens dat een of meerdere tablets en/of smartphones in bezit heeft. Daaraan kunnen dus ook geen conclusies verbonden worden.