• Vandaag 14 mei
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal op tv

Met een actueel overzicht van alle belangrijke wedstrijden van vandaag, morgen of deze week op tv.

  • Vandaag 14 mei
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal op tv – Haal het stadion in huis met voetbal op tv

 

Voetbal op tv is voor veel mensen een zegen, een perfect afschakel moment of iets waar je de hele week naar toe leeft. Natuurlijk wijkt voetbal op tv kijken op bepaalde punten af van de beleving zoals je die in het stadion ervaart, maar beiden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het gaat er bij voetbal op tv om een sfeer te creëren die bijna gelijk staat aan het gras ruiken.  

Daarbij heb je thuis voor de buis toegang tot technologische mogelijkheden die in een stadion niet direct voorhanden zijn. Wordt er een doelpunt gescoord, dan kun je de herhaling zo vaak mogelijk terugkijken als je wil. Staat een bepaalde speler wel of geen buitenspel en wacht even, was dat nu natrappen? Je kijkt letterlijk naar dezelfde beelden als de VAR. Tenslotte ben je niet gebonden aan het kijken van een wedstrijd, wanneer er op meerdere kanalen gelijktijdig wordt afgetrapt.

 

Dankzij de tv gids van Voetbal Vandaag voetbal op tv kijken

 

De gebruikte titel vereist verdere uitleg. Voetbal Vandaag beschikt niet over een eigen voetbalkanaal en daarnaast niet over uitzendrechten. Dan is die eventuele gedachte direct de kop ingedrukt. Daar staat tegenover dat Voetbal Vandaag een tv gids presenteert die jou per ommegaande vertelt welke wedstrijden er binnen een periode van zeven dagen op het programma staan. 

De volledig reclame- en advertentievrije pagina is daarnaast voorzien van een extreem handige filter. Hiermee voorkom je onnodig scrollen en kun je meteen zoeken op competitie en aanvangstijdstip. Om het af te maken zijn alle te spelen wedstrijden voorzien van een zender logo waar een livestream te bekijken is. 

voetbal vanavond volley met de voetbal image-left

Waarom voetbal op tv kijken geschikt is voor veel meer fans

 

Zoveel mensen, zoveel verschillende meningen. Er zijn veertigers die ‘s nachts met een Ajax-pyjama aan onder een Ajax-dekbed liggen te dromen over de winnende goal in de Champions League. Die ze zelf de kruising injagen. Aan de andere kant zijn er Spanjaarden die elke thuiswedstrijd een duur vliegticket boeken naar de Allianz Arena van Bayern München. 

Concluderend zijn er enorm veel voetbalfans op de wereld…

<!– Lees meer –>

Hoeveel clubs er precies bestaan was net iets te veel uitzoekwerk. Je kunt je in ieder geval voorstellen dat al deze mensen hun favoriete club willen zien spelen. Als het even kan het in het stadion. Als dat door uiteenlopende redenen niet tot de mogelijkheden behoort, is het enige alternatief voetbal op tv. Of de radio natuurlijk.

Daar is verre van iets mis mee. Je hoort in supporters kringen soms weleens de opmerking dat je geen ‘echte fan’ bent wanneer je niet wekelijks voet in het stadion zet. Net alsof de hele achterban in het stadion past. Afijn, om al die duizenden mensen te kunnen bedienen spenderen tv providers miljoenen euro’s aan het verwerven van uitzendrechten. 

Wedden | Hoe sommigen winnen met wedden maar jij niet

Gratis voetbal op tv kijken is mogelijk met deze zenders

 

In Nederland kun je in totaal voetbal op tv kijken op liefst elf zenders. Hierbij gaat het om tig competities uit binnen- en buitenland, aangevuld met Europese, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse toernooien. Hier en daar is er trouwens vast ook Aziatisch voetbal op tv te zien. Alsof dat aanbod nog niet voldoet, zijn ook landentoernooien als de Nations League, EK’s en WK’s live op televisie te zien.

De vraag is natuurlijk; Welke zender verzorgt nu welk gedeelte en is het gratis. Dit is voor jou als kijker essentieel, tenzij je zin hebt om alle kanalen af te zoeken voordat je uitkomt bij de wedstrijd die je graag wil bekijken. In de tv gids van Voetbal Vandaag staat dus al op welke zender je deze wedstrijd kunt bekijken. Een globaal overzicht van de tv zenders die gratis voetbal op tv uitzenden volgt hieronder.

 

NPO 1 en NPO 3

NPO 1 en NPO 3 zijn het aangewezen kanaal voor voetbal op tv met betrekking toto EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal.

RTL 7

RTL 7 is dé zender voor voetbal op tv uit de Europa League. Vanaf het seizoen 2021/2022 kun je bij RTL 7 voetbal kijken uit de Champions League. De zender heeft deze rechten voor drie jaar bemachtigd.

SBS6, Veronica, NET 5

De rechten van voetbal op tv uit de Champions League zijn sinds 2014 in handen van SBS6, maar verhuizen per het seizoen 2021/2022 dus naar RTL 7.

Omgekeerd krijgen de drie zenders de rechten van de Europa League en de Europa Conference League.

Eurosport 1

Eurosport verzorgt voetbal op tv uit de Franse Ligue 1 en de Italiaanse Serie A. Daarnaast kun je live kijken uit het Franse bekertoernooi Coupe de la Ligue en de Emirates Cup.

BBC Sport

Iedere provider in Nederland biedt ook BBC ONE in het tv pakket. En dat is goed nieuws voor liefhebbers van Engels voetbal. Met BBC Sport en Match Of The Day kan je gratis kijken naar samenvattingen uit de Premier League.

Nederlands en buitenlands voetbal kijken op tv met ESPN en Ziggo

 

Naast gratis voetbal op tv is er een tweetal zenders dat kanalen aanbiedt tegen betaling. Dat zijn ESPN en Ziggo. Bij ESPN kun je feitelijk al het voetbal kijken uit het Nederlandse profvoetbal. Voetbal op tv kijken uit buitenlandse competities kan zowel bij ESPN als bij Ziggo. In onderstaand overzicht zie je exact wat het aanbod inhoudt.

ESPN Eredivisie

Live uitzendingen van Eredivisie wedstrijden zijn exclusief voorbehouden aan de ESPN-zenders 1, 2 en 3. Bij de de opvolger van Fox Sports kun je voetbal kijken van eigen bodem op drie kanalen.

Naast de Eredivisie zendt ESPN eveneens live voetbal op tv uit de Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal uit.

ESPN International

Voetbalwedstrijden uit de Duitse Bundesliga en UEFA Europa League zijn het kindje van ESPN International. Je kunt hiervoor terecht op de kanalen 4, 5 en 6.

Een virtuele tour naar de Verenigde Staten en Zuid-Amerika is ook mogelijk. Het aanbod wordt verruimd door live competitievoetbal uit de MLS en de bekertoernooien Copa Libertadores en Copa Sudamericana.

Ziggo Kanaal 14

Ziggo klanten kunnen gratis live voetbal kijken op het open kanaal 14. Hier zijn geselecteerde wedstrijden uit buitenlandse competities als de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A en de Portugese Primeira Liga te zien.

Ziggo Sport Totaal

Premier League, Serie A en La Liga; Ziggo Sport Totaal heeft het allemaal. Op zes kanalen kun je live wedstrijden bekijken uit de Champions League middels een schakelprogramma.

De kers op de taart zijn het Spaanse bekertoernooi Copa del Rey en de Britse FA Cup en League Cup.

Wanneer je interesse kent in het afsluiten van een losse wedstrijd, dagpas of maandabonnement kun je contact opnemen met je tv-provider. Het is mogelijk een of een combinatiepakket van meerdere betaalzenders af te nemen. Voor de prijzen kun je natuurlijk eveneens terecht bij je tv provider. Houd te allen tijde kortingsacties in de gaten. Dit kan je soms een leuk bedrag schelen en maakt voetbal op tv nog aantrekkelijker.

Odd Even | Wat is wedden op Odd Even bij Voetbalwedden