• Vandaag 14 mei
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal op TV deze week

Met een actuele tv gids en al het voetbal dat deze week word uitgezonden. Overzicht van alle belangrijke wedstrijden en zenders

  • Vandaag 14 mei
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal op tv deze week -Vooruit kijken met voetbal op tv deze week

 

Voetbal op tv deze week is een pagina van Voetbal Vandaag speciaal voor de lange termijn-planners. In de tv gids kun je zoeken naar voetbalwedstrijden die de komende zeven dagen live op tv worden uitgezonden.

Er is namelijk altijd wel ergens voetbal op tv deze week. Tenminste, als je de zomer- en winterstop niet meetelt. De vraag is op welke zender(s) je terecht kunt voor de wedstrijd die je wil bekijken. Het antwoord vind je in de tv gids van Voetbal Vandaag. Naast wedstrijden is er ook informatie te vinden over de zenders en tijdstippen.

 

Hoeveel dagen wordt er voetbal op tv deze week uitgezonden

 

Om te kunnen nagaan wanneer het voetbal op tv deze week gepland staat, is het handig om te weten welke speeldagen er worden aangehouden in de Europese competities. Champions League-voetbal wordt bijvoorbeeld al sinds jaar en dag gespeeld op dinsdagen en woensdagen. Daarentegen zijn er op donderdag Europa League-wedstrijden. 

Voetbal in Nederland wordt verspreid over verschillende dagen gehouden. De Eredivisie wordt in de regel afgewerkt op vrijdag, zaterdag en zondag. Per uitzondering kan er gedurende werkdagen weleens een inhaalduel of een complete competitieronde op het programma staan. Daarentegen worden wedstrijden uit de De Keuken Kampioen meestal gespeeld op maandagen en op vrijdagen. 

Tussen nationale en Europese competities door is er een gaatje voor wedstrijden uit het KNVB Bekertoernooi en interlands van het Nederlands Elftal. Bekervoetbal wordt uitgesmeerd over dinsdagen tot en met donderdagen. Interlands vinden meestal plaats op vrijdag en in het weekeinde.

Samengevat zie je dat je voor voetbalwedstrijden kijken dagelijks aan je trekken komt. En dan gaat het niet eens over voetbalwedstrijden uit buitenlandse competities.

Wedden | Hoe sommigen winnen met wedden maar jij niet image-left

Op welke zenders kan ik deze week naar voetbal op tv kijken

 

Nederland kent een groot aantal zenders waarop voetbal op tv deze week gratis te bekijken is. Dat begint bij de publieke omroep met NPO 1 en NPO 3. Daarnaast beschikt het Talpa van mediatycoon John de Mol over de uitzendrechten van de Champions League. Deze wedstrijden worden uitgezonden op de SBS6 en Veronica.

De RTL Groep, waar John de Mol eveneens voor 26,3% eigenaar van is dankzij aandelen zendt Europa League-voetbal uit op RTL 7. Vanaf het seizoen 2021/2022 zijn de rollen omgedraaid. Talpa krijgt de Europa en Conference League in het pakket, terwijl RTL 7 aan de haal gaat met live wedstrijden uit de Champions League.

Scorecast en Wincast | Voetbal Vandaag voetbalwedden uitleg

Waarom moet ik deze week betalen voor Eredivisie wedstrijden

 

Zoals je in bovenstaande paragraaf kunt zien, hoef je niet altijd te betalen voor voetbal op tv nu. Helaas is dat wel het geval bij Nederlands clubvoetbal in de vorm van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

De uitzendrechten van deze competities zijn sinds 2012 in handen van ESPN, voorheen bekend als Eredivisie Live en FOX Sports. Destijds werd er een miljard dollar neergeteld voor een overeenkomst van twaalf jaar. Een dusdanig bedrag is geen cadeautje aan de kijkers en moet simpelweg terugverdiend worden. Zoals elk commercieel bedrijf beoogt het liefst met winst.

En dus kun je bij ESPN kiezen voor het kopen van een losse wedstrijd, dagpas of maandabonnement. Die laatste optie is financieel altijd het meest voordelig. Waar de kosten van een losse wedstrijd een euro of zes, zeven bedragen, liggen de prijzen van een maandelijkse overeenkomst tussen de €7,50 en €17,95 per maand. Voor het afsluiten van een abonnement voor voetbal op tv kun je contact opnemen met je tv provider.

Er zijn ook mogelijkheden om online naar wedstrijden te kijken zonder ervoor te betalen. Behalve dat dit misschien niet gewenst is kan het je ook nog eens flink in de problemen brengen.