• Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal Vanavond

Met al het voetbal dat vanavond word gespeeld. Het complete en actuele overzicht van alle belangrijke wedstrijden en zenders.

  • Vandaag 13 april
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Voetbal vanavond – Is er toevallig nog ergens voetbal vanavond?

 

Voetbal vanavond levert in zoekmachine Google letterlijk een wirwar aan resultaten op. Dat is aan de ene kant heel erg mooi. De andere kant is echter dat er tevens een hoop irrelevante informatie uit voortkomt, waar je eigenlijk niet naar op zoek bent.

Als je voetbal vanavond verder niet specificeert, dan krijg je bijvoorbeeld random uitslagen uit Roemenië, aankomende wedstrijden in de Azerbeidzjaanse tweede divisie, live streams uit pakweg China en gedateerde Champions League-duels. 

Voetbal Vanavond, van het pleintje naar de televisie

 

Gevoetbald wordt er wereldwijd, er is dus altijd wel ergens voetbal vanavond. Van modderige zandvelden in achterstands landen tot aan moderne, nieuw aangelegde kunstgras Cruijff-courts in West-Europa waar kinderen hun favoriete hobby beoefenen met als doel ooit te schitteren op televisie.

Voetbal kijken gebeurt natuurlijk ook internationaal. Denk maar eens aan het WK-voetbal, waar hele wijken tijdens een interland voor even burenruzies bijleggen. 

In Nederland vertaalt zich dat bijvoorbeeld in het gebroederlijk ophangen van oranje Blokker-vlaggetjes in de straat. Bestaat Blokker eigenlijk nog? Anyway, waar de buurman normaliter de ladder omver zou schoppen als jij erop staat, bewaakt hij het aluminium nu met zijn leven. Jouw bitterbal is de mijne en vice versa.

Punt is dat wanneer je bijvoorbeeld via via hoort over voetbal vanavond, je niet minutenlang wil Googelen om erachter te komen om welke wedstrijden het gaat en hoe laat en op welke zender je moet inschakelen. In Holland houden we immers van opschieten. Tijd is geld en dus kostbaar, aldus de denkwijze van de gemiddelde Nederlander.

 image-left

De tv gids van Voetbal Vandaag laat dromen uitkomen

 

Vanuit die gedachte is de oplossing van Voetbal Vandaag geboren; een ultra handige tv gids die van alle gemakken voorzien is. Zoeken op voetbal vanavond is nooit eerder zo eenvoudig geweest. 

De tv gids laat op de hoofdpagina direct in chronologische volgorde zien welk voetbal vanavond, de volgende dag en de gehele week wordt gespeeld…

<!– Lees meer –>

Je ziet het aanbod van voetbal vanavond dus in één oogopslag, zonder vervelende reclames in de vorm van banners en pop-ups die je toch niet onthoudt. Lezersvraag: Als je een YouTube-video kijkt, hoe groot is de kans dat je advertenties die tussendoor worden afgespeeld helemaal afkijkt? Precies. Nooit dus. Hoe groot acht je dan die kans wanneer je zoekt naar voetbal vanavond?

Voetbal Vandaag is er voor jou, maar ook voor je vervelende buurman, je schoonmoeder en zelfs voor de teamleider van je callcenter-baantje die zichzelf veel te serieus neemt. 

voetbal op tv voetbal vandaag over ons

Het voetbal van vanavond thuis voor de buis. In welk gezelschap?

 

Voetbal vanavond kijken kun je dankzij de intrede van het wereldwijde web alias internet bijna overal. Er zijn op aarde slechts een paar ‘zwarte gaten’ die niet over mega zendmasten (RIP lieve geëlektrocuteerde zanglijstertjes) beschikken waardoor voetbal vanavond niet tot de mogelijkheden behoort.

Een van die plekken schijnt trouwens het Brabantse dorpje Sint-Oedenrode  te zijn. Naar verluidt formeert Discovery Channel een onderzoeksteam om de eerste tekenen van mensenleven aldaar te onderzoeken. Voor nu dus nog even geen voetbal vanavond in Sint-Oedenrode.

KPN wacht de uitkomst daarvan ongeduldig af, want er is namelijk voetbal vanavond. Zoals directeur Jacob Groote ooit tegen de NOS vertelde: “Een mast van 48 meter bijna in je achtertuin is niet plezierig. Maar als je bereik wilt hebben, dan hoort dat er op bepaalde plekken wel bij.”

Beschik je eenmaal over een signaal, dan is het samenstellen van een team waarmee je voetbal vanavond kijkt de volgende horde. Je kunt namelijk niet met iedereen voetbal vanavond kijken. Er zijn voldoende voorbeelden van mensen die elkaar de tent uitvechten vanwege een bepaalde uitslag of nog erger: een tactisch verschil van inzicht over de looplijnen van de derde spits van RKC Waalwijk.

Voetbal kijken in een stadion is soms ook leuk. 

 

Soms is voetbal kijken met anderen wel gewoon gezellig, voornamelijk op locatie in een stadion. Dat komt niet door oogstrelende passjes van een exotische middenvelder of een slecht uitgevoerde poging tot tiki taka voetbal. Nee, wat voetbal in een stadion pas écht leuk maakt, is het democratisch bepalen van de persoon die bier gaat halen. 

Het is ontzettend vermakelijk om te zien hoe zo’n proces verloopt. De aangewezen persoon staat allereerst 25 minuten in de rij, bestijgt zigzaggend met drie treetjes de trappen, laat de helft vallen waarna…

<!– Lees meer –>

zijn vrienden zich als aasgieren op het overgebleven gerstenat storten. Dat gaat drie keer per wedstrijd zo.

Sommigen mijden stadions daarom als de pest. Alleen de gedachte aan een bezoek roept haast allergische reacties op. De wandeling van de bank naar de koelkast is immers veel korter. Het scheelt daarnaast de aanschaf van muntjes en het versturen van de nodige ‘Tikkies’ aan je maten. Onder invloed hebben ogenschijnlijk simpele rekensommen ineens veel weg van bouwkundige berekeningen.

voetbal vanavond image-left

Voetbal Vanavond; Geen voetbal is een wereldwonder

 

De hamvraag ‘is er voetbal vanavond?’ is retorisch. Natuurlijk is er voetbal vanavond. Er is namelijk elke dag voetbal vanavond. Er is zoveel voetbal, dat relaties eraan kapot gaan. In de ochtend, middag en vooral in de avond. Naar verluidt worden de zeven wereldwonderen binnenkort vervangen voor de dagen dat er géén voetbal op televisie is.

Voetbal is voetbal, zou je zeggen. Heel zwart-wit gezien is ‘La pelota’ overal gewoon ‘Redondo’. Da’s Spaans voor het gegeven dat een bal rond is en een van de uitspraken van visionair Johan Cruijff. Nu is voetballen met driehoekvormige of vierkante bal sowieso geen optie, maar dat terzijde.

Goed, het voetbalaanbod is gigantisch. In Nederland kun je op niet minder dan twintig zenders voetbal kijken uit vrijwel evenzoveel verschillende competities. De vraag is welk voetbal vanavond op jouw televisie verschijnt. Is dat een duel de Rwandese competitie, of bijvoorbeeld de UEFA Champions League? Beiden hebben zo hun charmes.

voetbal op tv redding door keeper

Voetbal Vanavond, de Eredivisie kijken tegen betaling

 

De positie van betaalzender ESPN op Eredivisie gebied is wat dat betreft te vergelijken met de status van Kim Jong-Un in Noord-Korea. Alleenheerser en onaantastbaar. Het verschil zit hem in de regerende termijn, die voor ESPN afloopt in 2025. Kim blijft vermoedelijk aan het roer totdat obesitas zijn tol eist.

Voetbal vanavond uit de Eredivisie kijken is geweldig, maar wat te denken van potjes van het tweede hoogste niveau. Jongens die op vrijdagavond negentig minuten in een met betonrot aangevreten stadionnetje spelen en de rest van de week ergens achter de kassa zitten. Grapje natuurlijk, de Keuken Kampioen Divisie is een prima competitie. Vooral als je niet op het voetbal let.

Maar er is meer voetbal vanavond. Veel meer. Naast de  Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kun je bij ESPN ook terecht voor krakers uit de kelder van de Tweede Divisie, KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Affiches waar vermoedelijk drie hele huishoudens een snipperdag voor opnemen. 

Het principe kijken, kijken is kopen is van toepassing bij ESPN. Live voetbal vanavond kijken van Nederlandse bodem kost nu eenmaal een paar knaken, maar dan heb je ook wat.

Televisiekanaal Ziggo probeert al tijden de concurrentiestrijd met ESPN te winnen. Een oneerlijke strijd, daar beiden een totaal verschillende pakketinhoud aanbieden

Gratis voetbal kijken is nog steeds ook gewoon mogelijk

 

Ja lieve mensen, jullie lezen het goed. Voor wie het niet kan of wil betalen is gratis voetbal vanavond kijken de enig overgebleven optie. Het gevolg daarvan is dat je niets te kiezen hebt, afhankelijk bent van wat zender bazen je voorschotelen. Er mag dan wel voetbal vanavond op televisie zijn, de vraag is of je er ook naar kunt kijken.

Daar is in principe niets mis mee. Er zijn genoeg mooie affiches die de revue passeren en die voor noppen te bekijken zijn. ESPN en Ziggo hebben bijvoorbeeld een open kanaal, maar ook ge-wel-dig mooi interlandvoetbal is gewoon gratis voor elke Nederlander met een televisietoestel.

Mooie zoekterm: Voetbal vanavond op tv Champions League

 

Een competitie als de Champions League, waar volgens de naam van het toernooi ‘kampioenen aan meedoen en geen nummers drie uit Rusland, staat bol van vedettes. Het wordt pas echt leuk wanneer er een Nederlandse afgevaardigde deelneemt. 

Alhoewel, leuk is hier relatief. Als Feyenoord fan is het statistisch gezien al veertig jaar niet leuk om te kijken. Het voordeel is dat je die wedstrijden gratis kunt volgen. Stel je voor dat je er ook nog voor zou moeten betalen zeg. 

Die ene keer in tien jaar zes kansloze wedstrijden in de groepsfase worden dan wel erg prijzig. Voordat de hel losbreekt, de auteur van dit artikel is hartstochtelijk Feyenoord-supporter. Met een x-aantal tatoeages en twee decennia aan seizoenkaarten aan toe.

Afijn, als je Google de zoekopdracht ‘voetbal op tv Champions League’ laat uitvoeren, weet je in ieder geval welke club geen onderdeel uitmaakt van de resultaten. Of het moet een historische wedstrijd betreffen.

 

voetbal vanavond volley met de voetbal image-left

Abonnement ESPN en Ziggo: 100% aan te raden

 

Om een lang verhaal kort te maken, bij Voetbal Vandaag raadpleeg je de tv gids om exact te zien welk voetbal vanavond wordt uitgezonden. Aan de rechterzijde van wedstrijden staan in een blok de bijbehorende zenders. Kijken kan via televisie of via een livestream op je computer of smartphone.

Alle gekheid op een stokje, het is natuurlijk aan te raden om zelf voor zenderbaas te spelen. Daarvoor rest je geen andere optie dan het bestellen van een abonnement bij ESPN of Ziggo.

Beide pakketten zijn in orde te maken via je tv-provider. Op de pagina van ESPN Live vind je links die leiden naar de juiste providers. We wensen je enorm veel kijkplezier toe!